Polityka prywatności

Obowiązek informacyjny oraz polityka prywatności

  1. Administratorem danych osobowych (ADO) przetwarzanych w ramach organizacji XIX Spotkania po ASCO 2020 (zwanego również Wydarzeniem) jest IPL Salubri – Jacek Rutkowski, ul. Kazimierza Wielkiego 48/12, 80-180 Gdańsk, NIP: 6040137458, REGON:221566489.

Dane kontaktowe:

  1. Dane osobowe przetwarzane będą w celu prawidłowej realizacji usług polegających na:
  • Rejestracji na XIX Spotkanie po ASCO 2020 utworzone przez ADO
  • Prawidłowej obsługi XIX Spotkania po ASCO 2020, w tym przesyłania komunikatów dotyczących wydarzenia w formie wiadomości e-mail
  1. Dane wymagane podczas rejestracji

W toku rejestracji konieczne jest podanie następujących danych: nazwę użytkownika, e-mail i hasło. Podanie danych jest dobrowolne, jednak jeżeli ich nie podasz, nie będzie możliwa Twoja rejestracja na XIX Spotkanie po ASCO 2020 organizowane przez ADO.

  1. Dane osobowe Użytkowników są przechowywane w bazie danych, w której zastosowano środki techniczne i organizacyjne, zapewniające ochronę przetwarzanych danych zgodne z wymaganiami określonymi w przepisach o ochronie danych osobowych, Dostęp do bazy danych osobowych mają jedynie osoby posiadające specjalne upoważnienia nadane przez Administratora danych. Dane osobowe będą przechowywane w serwisie poasco.pl przez okres nie dłuższy niż wymagany dla realizacji celu, dla którego są przetwarzane, lub tak długo jak regulują to aktualne przepisy prawa
  • Jeżeli na przetwarzanie danych wymagana jest zgoda – do momentu cofnięcia zgody przez osobę, która ją wyraziła
  • Do momentu ich usunięcia przez Administratora danych osobowych z serwisu poasco.pl
  1. Jeżeli przetwarzamy dane na podstawie udzielonej zgody masz prawo do jej cofnięcia w dowolnym momencie bez podawania przyczyny. Cofnięcie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania przed jej cofnięciem. Zgoda może zostać cofnięta poprzez oświadczenie w wiadomości e-mail przesłane na adres: biuro@poasco.pl
  2. W celu świadczenia usług o jak najwyższym standardzie, odbiorcami danych mogą być:
  • Podmioty obsługujące wysyłkę wiadomości e-mail:
    • home.pl s.a ul. Zbożowa 4, 70-653 Szczecin
  • Dostawcy usług hostingowych:
    • home.pl s.a ul. Zbożowa 4, 70-653 Szczecin
  • Podmioty monitorujące ruch internetowy:
    • Google LLC. (1600 Amphitheatre Pkwy, Mountain View, CA 94043, USA)
  • Operatorzy płatności elektronicznych:
    • PayU S.A. z siedzibą w Poznaniu (60-166), przy ul. Grunwaldzkiej 186.
  1. Zasady przetwarzania danych eksploatacyjnych i technicznych

Administrator Danych Osobowych wykorzystuje informacje, związane z ogólnymi zasadami funkcjonowania połączeń Internecie, zawarte w logach systemowych (np. adres IP) w celach technicznych, przykładowo związanych z administracją serwerem. Ponadto, adres IP może być wykorzystywany do zbierania ogólnych informacji statystycznych lub demograficznych.

Identyfikacja użytkownika i personalizowany dostęp do Serwisu oparty jest o cookies. Do korzystania z pełnej funkcjonalności Serwisu przez zarejestrowanego użytkownika konieczna jest przynajmniej jednorazowa autoryzacja za pomocą loginu (adresu e-mail użytego w celu rejestracji) oraz hasła. Wyłączenie cookies w przeglądarce uniemożliwia aktywne korzystanie z Serwisu.

Rozszerzona polityka Cookies

Jeśli masz konto i zalogujesz się na tej witrynie, utworzymy tymczasowe ciasteczko na potrzeby sprawdzenia czy twoja przeglądarka akceptuje ciasteczka. To ciasteczko nie zawiera żadnych danych osobowych i zostanie wyrzucone kiedy zamkniesz przeglądarkę.

Podczas logowania tworzymy dodatkowo kilka ciasteczek potrzebnych do zapisu twoich informacji logowania oraz wybranych opcji ekranu. Ciasteczka logowania wygasają po dwóch dniach, a opcji ekranu po roku. Jeśli zaznaczysz opcję „Pamiętaj mnie”, logowanie wygaśnie po dwóch tygodniach. Jeśli wylogujesz się ze swojego konta, ciasteczka logowania zostaną usunięte.

Jeśli zmodyfikujesz albo opublikujesz artykuł, w twojej przeglądarce zostanie zapisane dodatkowe ciasteczko. To ciasteczko nie zawiera żadnych danych osobowych, wskazując po prostu na identyfikator przed chwilą edytowanego artykułu. Wygasa ono po 1 dniu.

  1. Gdzie przesyłamy dane?

Komentarze gości mogą być sprawdzane za pomocą automatycznej usługi wykrywania spamu.

  1. Twoje dane kontaktowe

Twoje dane kontaktowe wykorzystamy wyłącznie do umożliwienia Ci udziału w konferencji XIX Spotkanie po ASCO 2020. Nie będziemy przesyłać treści reklamowych.

  1. Na zasadach określonych przepisami o ochronie danych osobowych masz prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo do sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania danych, prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania oraz prawo do przenoszenia danych. Ponadto masz prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uznasz, że przetwarzanie danych osobowych narusza przepisy prawa.

Aby zażądać dostępu do danych osobowych przechowywanych na stronie zapraszamy do formularza kontaktowego. Żądanie usunięcia danych osobowych prosimy wysłać na adres biuro@poasco.pl

  1. Niniejszym informujemy że nie korzystamy z zewnętrznych podmiotów, również poza granicami EU/EOG. Jednakże dane osobowe mogą być przekazywane przez operatorów płatności do innych podmiotów, które Komisja Europejska zatwierdziła jako zapewniające odpowiednią ochronę na podstawie decyzji Komisji Europejskiej nr C(2016) 4176 z 12 lipca 2016 r, tzw. Tarcza Prywatności UE-USA.
  2. Jakie mamy obowiązujące procedury w przypadku naruszenia prywatności danych?

Każdy przypadek naruszenia ochrony danych osobowych administrator zgłosi organowi nadzorczemu bez zbędnej zwłoki zgodnie z obowiązującym prawem. O naruszeniu ochrony danych osobowych administrator poinformuje również użytkowników których owe naruszenie dotyczyło.